Inzicht in de Stochastic Oscillator en divergentie

Er zijn veel technische indicatoren handelaren gebruiken, en een van de meest voorkomende is de Stochastic Oscillator. Er zijn meerdere trading methoden waarbij deze indicator, met inbegrip van het gebruik ervan om verschillen te spotten. Spotten van een divergentie kan waarschuwen voor u potentiële omkeringen, en markeer onderliggende kracht of zwakte die niet gemakkelijk kan worden gezien op de koersgrafiek. Laten we eerst eens een kijkje nemen naar wat de Stochastic Oscillator is, en hoe het is samengesteld, dus als je de handel met het u weet wat het u vertelt. Dan zullen we ingaan op divergentie en hoe het te gebruiken. Ik zal ook ingaan op twee andere populaire stochastische trading strategieën, de overbought / artikel oversold en de cross-over.

Stochastic Oscillator

Een hele mond vol, maar het concept is heel simpel. De indicator beweegt zich tussen 0 en 100 en weerspiegelt waar de prijs van een actief is ten opzichte van een bepaald tijdsbestek. Als de indicator in de buurt van 0, de prijs is zeer de buurt van het dieptepunt van het tijdsbestek u op zoek bent naar. Als de indicator in de buurt van 100, de prijs is zeer de buurt van de hoge prijs van de tijd dat je op zoek bent naar.

Deze indicator is vrij klantgericht, aangezien optiesonline deze drie hoofdvariabelen u moet selecteren, evenals enkele aanvullende opties afhankelijk van het in kaart brengen platform u.

Figuur 1. Stochastic Oscillator – MetaTrader 4

De bovenstaande grafiek laat zien wat u kunt verwachten (of iets dergelijks) als u een Stochastic Oscillator aan uw grafiek toe te voegen. % K is het aantal termijnen dat u wilt gebruiken in de berekening. Als u een 1 minuut grafiek gebruiken om de handel, kunt u deze ingesteld op 5 of 7, en daarom zal de indicator respectievelijk op basis van de laatste 5 of 7 minuten. Daarboven is ingesteld op 5.

“Onthaasten” kunt u glad uit de schommelingen van de% K. Zet hem op 1 en uw% K lijn op de indicator zal heen en weer snel springen. Zet deze op 3 en het zal ronddraaien in een trager tempo. Welke je kiest hangt af van hoe actief van een handelaar je bent. Daarboven is ingesteld op 3.

% D is een voortschrijdend gemiddelde van de% K. Dit verzacht opnieuw uit de% K lijn licht. % D wordt meestal afgebeeld als een stippellijn, die de% K lijn op de indicator tracks. In de bovenstaande afbeelding is 3 geselecteerd vanwege deze variabele. Daarom zal% D een 3 periode voortschrijdend gemiddelde van de% K zijn.

The Price Field kunt u kiezen welke prijzen worden gebruikt in de stochastische berekening. In het bovenstaande voorbeeld is de High / Low is gekozen om alle prijsgegevens in de bar te vangen. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om de slotkoers kunnen gebruiken.

De laatste optie is om te kiezen welk type voortschrijdend gemiddelde (MA) die u zult gebruiken. Met behulp van een eenvoudig voortschrijdend gemiddelde is de meest voorkomende methode, maar u kunt ook kiezen tussen de exponentiële, glad of gewogen moving averages. De verschillende gemiddelden reageren op je eigen manier om bewegingen prijs, en daarom zal enige kennis van voortschrijdende gemiddelden helpen bij het bepalen welke te gebruiken. Stok met de Simple MA als u niet weet welke te gebruiken. View Zoekresultaten

Figuur 2 toont een EUR / USD stochastische basis van de geselecteerde criteria kiezen.

Figuur 2. EUR / USD met Stochastic

Bron: Oanda – MetaTrader

Divergentie

Nu de stochastische is ingesteld, kunt u beginnen op zoek naar divergentie. Een divergentie doet zich voor wanneer de indicator niet beweegt in lijn met de prijs. Bijvoorbeeld, de prijs maakt een nieuw hoog, maar de stochastische nalaat een nieuw hoogtepunt bereikt. Of, prijs maakt een nieuw dieptepunt, maar de stochastische niet in slaagt om een ​​nieuwe laag te maken. De eerste is een geval van negatieve divergentie, omdat signaleert potentiële zwakte, en de laatste is een geval van een stijgende divergentie omdat het aangeeft potentiële kracht.

Als er een verschil optreedt, moet je op je hoede te zetten voor een mogelijke verandering in de prijs richting. Hoewel divergentie geen timingindicator; kan het enige tijd voor een omslag plaatsvinden naar aanleiding van een verschil maken. Daarom handelen niet alleen op divergentie.

Wanneer u een negatieve divergentie, wachten tot de prijs te breken lager alvorens kort / het kopen van puts. Figuur 3 Klik op toont de prijs het maken van nieuwe highs, maar de stochastische niet-een bearish divergentie wijst op een ommekeer kunnen binnenkort komen, en het doet.

Figuur 3. negatieve divergentie Voorbeeld

Bron: Oanda – MetaTrader

Wanneer u een bullish divergentie, wachten tot de prijs hoger te breken alvorens te kopen / kopen gesprekken. In figuur 4 onder de prijs blijft lagere dieptepunten te maken, maar de stochastische niet. Dit is een bullish divergentie wijst op een omkering hoger zou aanstaande zijn, en de EUR / USD deed bounce.

Figuur 4. Bullish Divergentie Voorbeeld

Bron: Oanda – MetaTrader

Stochastic Overbought / Oversold

Divergentie is geen timing indicator, maar deze strategie is. Daarom kan deze strategie worden gebruikt in combinatie met divergentie of op zichzelf.

Een andere veel voorkomende strategie voor de stochastische is op zoek naar overbought of oversold condities. Boven 80 wordt beschouwd als overbought, terwijl onder de 20 is oversold.

Buy (calls) wanneer de prijs daalt onder 20 en stijgt daarna weer abo